Znanstvene radionice za osnovnoškolce u organizaciji Hrvatske zaklade za znanost

U okviru projekta Techno-Past Techno-Future: European Researchers´ Night, Hrvatska zaklada za znanost (HRZZ) upućuje hrvatske znanstvenike (voditelje HRZZ-ovih projekata) u zagrebačke osnovne škole, gdje provode znanstvene radionice s učenicima. Rezultate tih radionica učenici i njihovi znanstveni mentori prezentirat će na samoj Noći istraživača 27. rujna 2019. u tunelu Grič.

Jedan takav skup radionica u tjednu od 3. do 7. lipnja 2019. održao je izv. prof. dr. sc. Dominik Cinčić s Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji je učenicima Osnovne škole grofa Janka Draškovića (Vrapče) predstavio čaroban svijet kristala. Željno iščekujemo što će nam učenici ove škole prikazati na Europskoj noći istraživača.

Ostatak znanstvenika koje je angažirala Hrvatska zaklada za znanost svoje će radionice s osnovnoškolcima provesti u rujnu. Kako bi se znanstvenici bolje pripremili za rad s djecom, HRZZ je za njih u svibnju organizirao dvodnevnu edukaciju „Trening trenera”.

Očekujemo da će prezentacije grupa u tunelu Grič biti zanimljive i da će konkurencija između timova osnovnih škola biti žestoka.

FOTOGRALERIJA
0 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *