Aktivnosti / Događanja / Vijesti / 11. travnja 2019.

U sklopu Dana otvorenih vrata na Sveučilištu Sjever održat će se aktivnosti projekta ‘Europska noć istraživača’

Uz aktivnosti povodom Dana otvorenih vrata, na Sveučilištu Sjever predstavit će se projekt Techno- Past, Techno- Future; European Researchers´ Night ukupne vrijednosti 336.073, 50 eura, i trajanja 15 mjeseci, financiran u sklopu okvirnoga programa EU-a za istraživanje i inovacije Obzor 2020.

Mnoštvo aktivnosti ovog tjedna za učenike i studente na Sveučilištu Sjever u Sveučilišnom centru Varaždin

Sveučilište Sjever poziva sve zainteresirane da u četvrtak, 11. travnja 2019. godine sudjeluju na ‘Europskoj noći istraživača’ koja će se održati u sklopu Dana otvorenih vrata na Sveučilišnom centru Varaždin. Dan otvorenih vrata odvijat će se u vremenu od 11.30 do 16.30 sati.

Svečano otvorenje održat će se u 12 sati i 30 minuta u dvorani UNIN2_101 te će izv.prof.dr.sc. Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin predstaviti rad Sveučilišnog centra Varaždin, dok će ostali govornici predstaviti studijske programe, novosti na Sveučilištu Sjever te aktivnosti namijenjene budućim studentima – od studentskog zbora do Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever te brojnih drugih aktivnosti.

Uz aktivnosti povodom Dana otvorenih vrata, na Sveučilištu Sjever predstavit će se projekt Techno- Past, Techno- Future; European Researchers´ Night  ukupne vrijednosti 336.073, 50 eura, i trajanja 15 mjeseci, financiran u sklopu okvirnoga programa EU-a za istraživanje i inovacije Obzor 2020.

Projekt se provodi između 18 partnera, a jedan od njih je i Sveučilište Sjever. Europska noć istraživača nastala je europskom inicijativom kojom se želi ukazati na važnost znanstvenoga istraživanja u svakodnevnom životu te uzbudljivost i zanimljivost znanstvenoga života i profesije. Aktivnosti projekta Europska noć istraživača bit će predstavljene na ‘International pointu’, u zgradi UNIN1, na 1. katu.

Najzanimljiviji dio Dana otvorenih vrata svakako su radionice koje će održati nastavnici i studenti u vremenu od 11:30 do 16:30 sati.  Učenici će tijekom zanimljivog programa koji uključuje više od 25 radionica različitog sadržaja upoznati sve studijske programe koji se izvode u Sveučilišnom centru Varaždin – elektrotehniku, graditeljstvo, multimediju, strojarstvo, sestrinstvo, mehatroniku, ekonomiju, logistiku i mobilnost, odnose s javnostima i fizioterapiju.

U sklopu događanja posjetitelji će moći zaigrati interaktivni kviz Kahoot i osvojiti nagrade te razgledati digitalnu virtualnu izložbu završnih i diplomskih radova.  Učenici će se upoznati s mogućnostima međunarodne razmjene i studiranja u inozemstvu, popričati sa sadašnjim studentima o njihovom osobnom iskustvu studiranja kroz radionicu ‘speed date’ te upoznati virtualni svijet na Sveučilištu Sjever i još brojne druge aktivnosti i radionice.

Dan otvorenih vrata namijenjen je prije svega maturantima i učenicima srednjih škola pred kojima je važna životna odluka – izbor studija na kojem će nastaviti svoje školovanje. Ujedno Sveučilište Sjever otvara vrata i njihovim roditeljima, nastavnicima i ostalim učenicima, svima koji žele saznati više o samom Sveučilištu, posebice Sveučilišnom centru Varaždin.

U sklopu ovih aktivnosti svi zainteresirani, a prvenstveno učenici imat će priliku upoznati svoje buduće nastavnike, kolege studente, studentima, osobljem i istraživačima Sveučilišta Sjever. Vidimo se na Sveučilištu Sjever na Danu otvorenih vrata i ‘Europskoj noći istraživača’!
0 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *