Školska knjiga na Europskoj noći istraživača u 2019. godini

Europska noć istraživača u 2019. godini nije prošla ispod radara Školskoj knjizi koja je odlučila našim malim znanstvenicama i znanstvenicima pokloniti tri knjige iz svoje biblioteke.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je u svibnju ove godine objavilo natječaj za najbolji esej i audiovizualni uradak na temu “Kako znanost mijenja svijet?”. Najbolja tri rada će biti nagrađena jednom od tri knjiga u tekstu niže, ali morali smo i ostale nagraditi jer su svi pristigli radovi izmamili osmijeh na našim licima!

 

Istraži, otkrivaj i eksperimentiraj u svijetu znanosti

Anna Claybourne

Jeste li se ikad zapitali zašto neki sokovi imaju mjehuriće, zašto se na nebu pojavljuje duga ili kako se raketa lansira u svemir? Postavljanje ovakvih pitanja može biti početak uzbudljivog putovanja. Već sada započnite istraživati svijet znanosti! Riješi zagonetke i labirinte, eksperimentiraj i putem se zabavi uz brojne pokuse. Jednostavnim pokusima, koje svatko može izvesti priborom dostupnim u svakom domu, potiču se prirođene stvaralačke i istraživačke sposobnosti djece, kao i odraslih.

 

Žene u znanosti – 50 neustrašivih znanstvenica koje su promijenile svijet

Rachel Ignotofsky

Mnoge su žene u povijesti podnijele velike žrtve uime znanosti. Ova knjiga govori o ženama koje su se, od drevne Grčke do današnjih dana, suočene s bahatim „ne!”, usudile odvratiti: „Pokušajte me zaustaviti!”
Žene u znanosti slave postignuća neustrašivih žena poput Marie Curie i Rosalind Franklin koje su otvorile put novim generacijama ženskih inženjera, biologa, matematičara, liječnika, astronauta, fizičara i još mnogih drugih!

Ova knjiga misli da si znanstvenik

Harriet Russel

U ovoj knjizi radit ćeš sve što rade i pravi znanstvenici: promatrati, postavljati pitanja i provjeravati svoje ideje. No radit ćeš i neke stvari koje znanstvenici ne rade: na primjer, pojest ćeš svoj pokus, omogućiti spajalicama da lebde i svirati na slamčici kao na oboi.
Na ovim se stranicama također nalazi prijenosni laboratorij s pomoću kojeg ćeš moći samostalno eksperimentirati. Nakon što pročitaš knjigu moći ćeš sam smisliti kako na zabavne načine doznati više o svijetu koji te okružuje.

 
0 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *