Aktivnosti / Događanja / Vijesti / 28. ožujka 2019.

Na Pomorskom fakultetu u Splitu započeo program Europske noći istraživača u 2019. godini

Program Europske noći istraživača u Splitu započeo je predaktivnostima ili projektnom terminologijom rečeno, aktivnostima jačanja svijesti o Europskoj noći istraživača, kada je u utorak, 26. ožujka Pomorski fakultet u Splitu posjetilo 86 solinskih osnovnoškolaca, trećaša iz škole don Lovre Katića.

Djeca su u pratnji svojih učiteljica oduševljeno iskušala mogućnosti nautičkog i brodostrojarskog simulatora, laboratorija za automatiku, brodsko procesno upravljanje te obradu i analizu signala. Kako se i očekivalo, svidjele su im se uloge zapovjednika, časnika i kormilara. Rušile su se i predrasude. Zanimanje su podjednako iskazali i dječaci i djevojčice te u nastavku posjeta svjedočili načinu upravljanja brodskim strojevima i elektromotorima.

Ovaj veseli posjet su prenijeli mediji i pritom najavili i pozvali na ovogodišnju manifestaciju Europske Noći istraživača 27. rujna, koja se tradicionalno održava svakog zadnjega petka u rujnu u većim europskim gradovima.

Europska noć istraživača nastala je europskom inicijativom kojom se želi ukazati na važnost znanstvenoga istraživanja u svakodnevnom životu te uzbudljivost i zanimljivost znanstvenoga života i profesije, a financira se iz Marie Sklodowska Curie aktivnosti, programa Obzor 2020.

 

 
0 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *