Vijesti / 18. rujna 2019.

MOBILNA APLIKACIJA – KVIZ „EUROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA“

MOBILNA APLIKACIJA – KVIZ „EUROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA“

Europska noć istraživača javni je popularno-znanstveni događaj koji se održava proteklih desetak godina zadnjeg petka u mjesecu rujnu u gradovima diljem Europe. Cilj događaja je približiti javnosti, a posebice najmlađima, rad znanstvenica i znanstvenika preko interaktivnoga i zabavnoga sadržaja.

Osamnaest hrvatskih institucija provodi projekt „Europske noći“ u Republici Hrvatskoj od 1. kolovoza 2018. godine te je tijekom proteklih trinaest mjeseci provedeno mnoštvo aktivnosti popularno-znanstvenoga karaktera, a 27. rujna 2019. godine održava se glavni događaj u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

Uz ostalo, u sklopu projekta kreirana je i izrađena mobilna aplikacija za djecu, koju možete preuzeti izravno na linku ili na Google Playu.

Kviz se sastoji od četiri vrste pitanja:

  1. Hrvatska znanost, inovacije, znanstvenice, znanstvenici, inovatorice i inovatori
  2. Žene u znanosti i žene inovatori
  3. Kulturno naslijeđe
  4. Opći kviz znanja.

Kviz je namijenjen osnovnoškolcima i srednjoškolcima, a prijava na kviz provodi se putem AAI@EduHr adresa i lozinki.
1 Comment

Sep 22, 2019

Na poziv dr. Željka Andabaka s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u aktivnosti se uključuju i profesorica Marina Petrin Horvatić s učenicima Dodatne nastave iz biologije iz OŠ Sesvetska Sopnica.
Nadamo se kontinuiranoj suradnji na odgojno-obrazovnom projektu “Od grožđa do zaštićene europske kulturne baštine” s ciljem učenja za održivi razvoj u okviru našeg projekta Dan planeta Zemlje – učenje za život, za održivi razvoj.
Povodom Svjetskog dana učitelja, u listopadu, planiramo stručno usavršavanje svih zaposlenika škole na Vinogradarsko-vinarskom pokušalištu Jazbina Agronomskog fakulteta.👩‍🏫♥️🇭🇷🏡👨‍👩‍👧‍👦Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *