Aktivnosti / Događanja / Program događanja / Vijesti / 23. travnja 2019.

EUROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA U DUBROVNIKU

Sveučilište u Dubrovniku u sklopu projekta Europske noći istraživača 2018./2019. organizira edukativne radionice za djecu (od sedam do 12 godina starosti) koje uključuju posjete različitim kulturnim i obrazovnim ustanovama Grada Dubrovnika (Državni arhiv u Sponzi, Akvarij, Pomorski muzej, Pomorski odjel Sveučilišta u Dubrovniku,“Apoteka“ Male braće, Institut za more i priobalje…).

Nakon posjeta ovim ustanovama djeca će na radionici keramike uz stručno vođenje  doc. dr. art. Kristine Kojan Goluža imati priliku izrađivati različite predmete nadahnuti onim što su vidjeli (brodove, posuđe za mirodije, ribice itd.). Stoga ako:

Želiš probati nešto novo u svoje slobodno vrijeme?

Zanima te što se to radi na Sveučilištu?

Hoćeš naučiti izrađivati predmete od keramike?

Želiš upoznati novoga prijatelja uz igru?

Zamoli svoje roditelje da te prijave na poveznici i povedu u Kampus Sveučilišta u Dubrovniku na radionice keramike u sklopu Europske noći istraživača!

Napomena: Radionice će se odvijati u popodnevnim satima (u terminu od 15 do 17:30 sati), svakog utorka počevši od 30. travnja, a zaključno s 4. lipnja 2019. godine. Radionice će voditi doc. dr. art. Kristina Kojan Goluža, a odvijat će se u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku. Zbog ograničenog prostora, maksimalni broj djece je 10. Prijave će se prihvaćati po principu „first come first served“. Kad dosegnemo limit stavit ćemo Vas na našu listu čekanja, te ako netko od djece odustane – obavijestiti.

Rok za prijavu je 26. travnja 2019. godine!

ŠTO ĆE SE RADITI NA RADIONICAMA:

1. Papir i pismo – utorak 30. travnja od 15:00 do 17:30 sati

Posjet radionici restauracije papira i državnom arhivu u Sponzi. S obzirom na podatak da su prve knjižnice nastale u Mezopotamiji i da su se sastojale od glinenih pločica s napisima, djeca će izrađivati različite glinene pločice s natpisima po želji. Stari Egipćani su zapisivali dnevne obveze na glinenu podlogu stoga će i djeca kreirati svoje, kojima kasnije mogu ukrasiti svoj životni prostor.

2. Pomorstvo – utorak 7. svibnja od 15:00 do 17:30 sati

Posjet Pomorskom muzeju. Posjet Pomorskom odjelu kako bi se djeca upoznala s aktivnostima i profesijom pomoraca. Izrada različitih brodova.

3. Posuđe za mirodije i keramika – utorak 21. svibnja od 15:00 do 17:30 sati

Posjet staroj apoteci u Franjevačkom samostanu (fokus: keramički izlošci). Posjet radionici za restauriranje keramike. Izrada posudica i zdjelica za čuvanje mirodija.

4.  More i podmorje – utorak 29. svibnja od 14:00 do 17:30 sati

Posjet Akvariju. Posjet znanstvenika s Instituta kako bi se djeca upoznala s aktivnostima Instituta. Izrada reljefa s prizorima mora. Izrada ribica u svrhu visećih ukrasa.

5. Orlandova godina –  utorak 4. lipnja od 15:00 do 17:30 sati 

Kratki obilazak grada i upoznavanje s Orlandom. Izrada Orlanda u keramici.
0 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *