Aktivnosti / Događanja / 28. rujna 2018.

EUROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA – Kino Valli, 28. rujna 2018.

Kino Valli, 28. rujna 2018.

Ulaz na sve projekcije je slobodan

U sklopu projekta Techno-Past Techno- Future; European Researcher’s Night / Koordinator projekta: Ministarstvo znanosti i obrazovanja / U suradnji sa Sveučilištem Juraj Dobrila u Puli.

Europska noć istraživača je dugogodišnja inicijativa Europske komisije u području znanosti kojoj je naglasak na popularizaciji znanosti, osvještavanju javnosti o važnosti „znanosti u društvu i za društvo“, o važnosti rada znanstvenika i istraživača, o europskim i nacionalnim politikama u znanosti, a obilježava se svake godine zadnjeg petka u rujnu diljem Europe.

“Techno-Past Techno-Future: European Researchers´ Night
This project has received funding from the European Union´s HORIZON 2020 research and innovation programmE under grant agreement No. 818748-TPTF_ER

16.00

PROFESOR BALTAZAR
Profesor Baltazar hrvatska je animirana serija snimana od 1967. do 1978. godine u Zagreb filmu. Seriju čini 59 epizoda u trajanju od pet do deset minuta, i do danas je ostala najuspješniji projekt Zagrebačke škole crtanog filma. Otac lika profesora Baltazara je Zlatko Grgić, a simpatičnom znanstveniku koji uz pomoć mašte i pozitivne energije rješava probleme svojih sugrađana u Baltazar-gradu ime je dao Pavao Štalter.


17.00

LEARNING ABOUT LIFE WITH ROBOTS, kratki, Japan, 2017., 4’51” (film će se prikazivati s engleskim podnaslovima)

WELCOME TO A WORLD OF ROBOTS, kratki, Japan, 2015., 3’48” (film će se prikazivati s engleskim podnaslovima)

GENIJALNI MLADI UM, 111′
(A Brilliant Young Mind), Morgan Matthews, drama, Velika Britanija, 2014., 111′; Glume: Asa Butterfield, Rafe Spall, Sally Hawkins;
U svijetu kojeg je teško shvatiti, Nathan se bori ne bi li se povezao s onima oko njega- ponajviše s voljenom majkom- no nalazi utjehu u brojkama. Kada padne pod utjecaj nekonvencionalnog i anarhističkog profesora, gospodina Humphreysa on će mu pomoći da dođe na Međunarodnu matematičku olimpijadu. Iz predgrađa Engleske do Taipeia i nazad, Nathan će imati doživljaj života a spoznat će i iracionalnu prirodu ljubavi.


19.20

LOV(CI) NA RAKE
(Lov(ci) na rake), Mario Buletić & Nuša Hauser, dokumentarni, Hrvatska, 2016., 27′
Ribari Gianni i Robert0 Giotto, govore o važnosti lova na rakove za lokalnu zajednicu tijekom povijesti, te o tradiciji i tehnikama lova u Premanturi nekada i danas. Film je nastao u produkciji JU Kamenjak, Premantura te Udruga PoStav – Razvoj komunikacije u kulturi, Pula.


20.00

HANDWASHING TO SAVE THE WORLD – GLOBALIZING A CHILDHOOD HABIT, kratki, Japan, 2016., 4’19” (film će se prikazivati s engleskim podnaslovima)

KON-TIKI: SEDMORICA PROTIV PACIFIKA
(Kon-Tiki), Joachim Rønning & Espen Sandberg, avantura, Velika Britanija / Norveška / Danska / Njemačka / Švedska, 2012., 118′; Glume: Pål Sverre Hagen, Anders Baasmo Christiansen, Gustaf Skarsgård
Norveški istraživač Thor Heyerdahl preplovio je Pacifik na drvenoj splavi, 1947. godine, skupa s petoricom muškaraca, ne bi li dokazao da su Južnoamerikanci mogli još prije Kolumba naseliti Polineziju. Nakon što su uspjeli isfinancirati putovanje, uputili su se na 101 dan dugu avanturu od preko 8000 km, dok je svijet čekao rezultate podviga… Oscar nominacija za najbolji strani film.
0 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *